2010. március 21. | 12:00
A Fidesz-KDNP megígérte, és máris itt a tavasz! Kampányriport a panelrengetegből

Simicskó István
Fotó: STOP/Bencsik Gyula

"Lehet, hogy a mennyország jó hely, de a pokolban több az ismerős!" - hirdeti a 800 forintos pólón fehéren virító felirat a kelenföldi Bikás park tövében, a Fidesz-KDNP családi rendezvényére közeledő népeknek. A STOP is jelen volt Simicskó István kampánybuliján.

Kora délután néhány száz ember, zömmel kisgyermek és nyugdíjas lézeng a kelenföldi panelrengeteg közepén elterülő Bikás parkban és környékén, a Fidesz kereszténydemokratákkal pántlikázott kampányrendezvényének kezdetén. Az ekkor érkezők egyaránt magukba szívhatják a sülő kolbász és a kürtőskalács illatát, agyukba égethetik Fábián Éva hangszórókból üvöltő butácska dalszövegeit. Az énekesnő által javasolt legjobb gyógyszer, a rock & roll sokakat helyre tesz.

Például azt a tetovált, hosszú hajú, bőrmellényes, ujjnyi vastag ezüstláncot viselő rockert is, aki elmondása szerint mindenféle ideológia nélkül érkezett a helyszínre párjával és csecsemő gyermekével, nem is hallott még a szélsőjobbról, neonácikról, ám búcsúzáskor automatikusan csapódott ki a száján a "szebb jövőt!".

A nehézkesen induló és végig kínos szkanderverseny eredményhirdetése után végre szót kap a házigazda előszónoka. Kerekes Miklós ajaki polgármester közhírré téteti, hogy "konzervatívabbak, keresztényebbek, jobboldalibbak vagyunk, mint a másik oldal". Majd egy keresztények számára kevéssé kompatibilis, Voltaire-től származó idézet citálása után átadja a szót az est főszereplőjének, a következetesen dr. előtaggal címkézett Simicskó István képviselőjelöltnek.

Mielőtt átadnánk a szót a jelen- és jövőbeni képviselőnek, álljunk meg egy hangulatfestésre. Pattog a tűz a bográcsok alatt, tömik arcukba a rózsaszín vattacukrot a gyerekek, gulyásmaradékra vadászva lébecolnak az asztalok között a hajléktalangyanús emberek, a szpíker azt harsogja, hogy olyan emberekre van szüksége az országnak, mint dr. Simicskó István, aki ma este még harcművészeti előadást is tart. Előbb azonban politikusként szól az emberekhez.

A sportos és médiabarát Simicskó gyors és határozott. Nagyjából tízperces mondandójába belefér a panellakások létrejöttéért is felelős kommunisták 45 éves bűne és a nemzeti közösség létrehozásának olthatatlan vágya. Ahogy Orbán Viktor preferálja az erős államot, Simicskó úgy gondolja, erős emberekre bízni az országot, persze nem csupán szkanderben, hanem lelkiekben is erős emberekre. Simicskó szerint a kungfu megmutatja, hogyan kell tisztességes eszközökkel, gyűlölet nélkül naggyá tenni Magyarországot. "Azt reméltük, jó idő lesz. kereszténydemokrataként próbáltam egyeztetni az égiekkel, és jó idő lett!" - zárta misztikától sem mentes mondandóját a politikus, és tényleg, süt a nap, jó az idő.

Sajnos a jó időre való hivatkozás akkor is előkerül, amikor már komor felhők, hűvös szelek veszik át a terepet. Időközben mintegy ezerfőnyire duzzadt tömeg hömpölyög a színpad felé, a rendezvényt záró Demjén Rózsi koncertre. A nemzeti öntudaton nem fog az elfogyasztott sör- és bormennyiség, egyaránt fogy a magyar langalló, a kalács és a külhoni hot dog. Jóféle multikulti hangulat, amit csak fokoznak a főhős kungfutársának mikrofonba mondott szavai, miszerint az embernek "egész fizikumjával" kell védekeznie a támadásokkal szemben. Az erő most velük van.


Szerző: Bencsik Gyula   |  egyéb írások a szerzőtől

 STOP


Videó

Kungfuval kampányolt a kereszténydemokrata képviselő - videó!

Képgaléria

Nemzeti érzelmű motoros - Fotó: STOP/Bencsik Gyula Egy fiatal demokrata - Fotó: STOP/Bencsik Gyula Csendélet a Bikás parkban - Fotó: STOP/Bencsik Gyula Kampányol az ajaki kórus - Fotó: STOP/Bencsik Gyula











1/5
Bea asszony megtámadta Győzike alkalmazottját
2/5
Ő lenne Hollywood kedvence?
3/5
Szalóki Ági: nagy a média felelőssége
4/5
"Nem tartom elég feszesnek a testem" - levetkőztetnék Peller...
5/5
Sarka Kata és Kiszel Tünde a bíróságon csap össze


Erről már Orbán Viktor tehet?

Indulatok, ökörsütés, csalódás és örömkönnyek

Orbán: "Nem egyszeri fellángolásról van szó!"

Mesterházy már telefonált Orbánnak

"Tudtam, hogy felállnak a padlóról" - Koman Vladimir megérezte

"Rajzolhatok péniszt a szavazólapra?" - Választási kisokos

Pataki Ági: "Szinte a nulláról kellett kezdenem"

Hogyan halt meg Kaczynski? Részletek, videó!



A választás éjszakája - örömünnep és extázis - videó!
Botrányba fulladt a választás napja - videó!
Sportoló hajléktalanok a rendhagyó menedékházban - videó!
Bepálinkáztak a sztárok kóstolgatás közben - videó!
Új főutca a Belvárosban - kevesebb autó, több tér a sétálóknak - videó...


Budapest 16 °C
6 °C






Botrány - Mihez kezd a választási bizottság?
Az elmúlt húsz évben számtalan botrány tarkította a választásokat, a kampánycsend utáni kampánycsend viszont nóvum.

Legyen a Stop
riportere!
További részletek »

Egy sör mellett
Amikor azt hiszed, közben meg mégsem
A Dumánál
És most?
megZAKkAnT világ
Eltévedve a jó és a rossz kertjében
Lapcsócsáló
A 2010-es választás és a József Attila-reneszánsz



Elégedett az első forduló eredményével?