Publicerad: 2008-06-20
Normal text Stor text Extra stor text
Textstorlek:

HÄR ÄR BEVISEN

Får flytta in ! juli Sedan en längre tid har Daniel Westling bott i Victorias flyget på slottet i Drottingsholm när kronprinsessan har varit där. Men nu när han inte längre är skriven på Banérgatan på Östermalm i Stockholm är det inga större problem att ta sig ”hem”. Westlings nya lägenhet i Pagebyggnaden ligger bara några hundra meter från Victorias flygel.   Får flytta in ! juli Sedan en längre tid har Daniel Westling bott i Victorias flyget på slottet i Drottingsholm när kronprinsessan har varit där. Men nu när han inte längre är skriven på Banérgatan på Östermalm i Stockholm är det inga större problem att ta sig ”hem”. Westlings nya lägenhet i Pagebyggnaden ligger bara några hundra meter från Victorias flygel. Underskrivet och klart Här är hyresavtalet som bekräftar att Daniel Westling från den 1 juli får flytta in i tvårumslägenheten på Drottningholm.Klicka på bilden för att förstora.   Underskrivet och klart Här är hyresavtalet som bekräftar att Daniel Westling från den 1 juli får flytta in i tvårumslägenheten på Drottningholm.Klicka på bilden för att förstora. Klicka på bilden för att förstora.   Klicka på bilden för att förstora. Klicka på bilden för att förstora.   Klicka på bilden för att förstora. Klicka på bilden för att förstora.   Klicka på bilden för att förstora.

Blogga om artikeln

Länka till artikeln från ditt blogginlägg - kopiera den här adressen:

För att komma med i listningen här behöver du också ha presenterat din blogg på Bloggportalen Läs mer här!

Aftonbladet.se ansvarar inte för det som står i bloggarna.

Nu flyttar Daniel in på Drottningholm

Nu är det officiellt.

Aftonbladet kan avslöja att kronprinsessan Victorias pojkvän Daniel Westling flyttar in på Drottningholm.

Kungen låter honom bo där från den 1 juli.

Den 12 juni gjorde Daniel Westling en flyttanmälan till Svensk Adressändring AB. Han ville ändra sin adress från Banérgatan i centrala Stockholm och i stället bli folkbokförd i en lägenhet på slottsområdet. Ännu har adress- och folkbokföringsändringen inte gått igenom. Svensk Adressändring väntar på att Westling ska skriva under några papper innan den kan träda i kraft.

Skrev under i tisdags

Fem dagar senare, i tisdags, skrev han under hyreskontraktet. Daniel Westling fick en tvårummare på 61 kvadratmeter i Pagebyggnaden på de kungliga ägorna alldeles bredvid slottet.

Den 1 juli kan han flytta in i det vackra röda trähuset med vita knutar, sadeltak och lummig trädgård.

”Det blir mer officiellt”

– Alla har vetat att Victoria och Daniel i princip varit sambor en längre tid. Skillnaden nu är att han offentligt får den här adressen och det blir mer officiellt att de är sambor, säger kungaexperten Herman Lindqvist.

– Lägenheten är för liten för Victoria, hon bor i en flygel på slottet. Daniel har under en längre tid bott med Victoria när hon varit hemma. Så kommer det att fortsätta nu också, skillnaden är att när hon är borta kommer han att bo i Pagebyggnaden i stället för på Banérgatan.

Kungens slottsfogde Fredrik Trolle och Daniel Westling har båda skrivit under hyreskontraktet. Daniel betalar en månadshyra på 4 868 kronor. Då ingår förråd på vinden och gården.

Gammal tjänstebostad

Lägenheten ligger i en gammal tjänstebostad bara några hundra meter från Victorias flygel.

Men det finns en hake – precis som när kungen gifte sig med drottning Silvia. Då skrevs ett äktenskapsförord, så att de kungliga egendomarna inte skulle hotas vid en skilsmässa mellan kungen och drottningen.

Den här gången har Daniel Westling fått skriva under en ”överenskommelse om avstående från besittningsskydd”. I klartext: han har sämre rättigheter till lägenheten än vad som gäller för vanliga hyreskontrakt.

Även om Daniel och Victoria går skilda vägar får han bo kvar i lägenheten till sin död, enligt avtalet. Men han har inte rätt att byta lägenheten mot en annan. Dessutom får kungen kasta ut honom med tre månaders uppsägningstid, om någon i eller nära kungafamiljen behöver lägenheten. I så fall står det skrivet att Daniel ska erbjudas en lika stor lägenhet i närheten.

Hovet bekräftar

– Det låter som ett schysst avtal som är gjort med allas bästa för ögonen, säger Anita Bigosinska, jurist på Hyresgästföreningen.

Hovet bekräftar flytten, men menar att den inte innebär att Daniel och Victoria blir sambor.

– Nej, Drottningholm är stort. Han ska inte bo på slottet utan han har en bostad i närheten, inom Drottningholms område. Jag vet inte när han ska flytta in, säger hovets informationschef Nina Eldh.


Tipsa Aftonbladet

SMS/MMS 71000, telefon 08-411 11 11, e-post 71000@aftonbladet.se

Fler vuxna än barn förhörda

  Riksmordkommissionen kopplas in kring mordet på 4-åringen ”Barn lika bra iakttagare.”   Aftonbladet direkt från polisens presskonferens.

”Jag såg dem springa till skogs”

  Nyckelvittnet Tony, 32, såg hur barnen jagade fyraåringen mot skogen ”Hade jag vetat vad jag nu vet hade jag självklart följt efter”.
  "Människor här är påtagligt chockade" Aftonbladet på plats.
Ännu vet vi inte vad som verkligen hände i Ljungby. Men 4-åringens död väcker frågor om våld bland barn.
Just nu diskuterar vi med psykologen Olof Risberg på Pojkmottagningen. Var med och ställ frågor! /Karin Magnusson
Är du orolig att andra barn ska skada ditt barn?
Se resultat

Sofia, 13, är spårlöst försvunnen

  Hon skulle åka hem från skolan – har inte setts på en vecka Föräldrarna: ”Det känns jättejobbigt, det känns som det har hänt något”.

Reinfeldt: Det är en
fråga om resurser

  Här gör statsminister Fredrik Reinfeldt Ganna-fallet till en ekonomisk fråga: ”Med en sådan lagstiftning får annat stå tillbaka”.  
  Svaret: Det blir för dyrt Kollegorna i alliansen vill ändra lagen för att Ganna ska kunna stanna – men migrationsminister Tobias Billström (M) vägrar.  

Läsare: Jag skäms för att vara svensk

  Tiotusentals svenskar engagerar sig för Ganna I dag fortsätter uppmaningarna att mejlabomba migrationsministern.  

”Kan lika gärna putta ut Ganna i en eka i sjön”

  Lena Mellin: Det skulle vara humanare än ödet som kan vänta.  
  Här får Ganna glädjebeskedet ”Du får stanna mormor”  

Plus Maxipuff 19/10 Veckans resguide: Krabi + Från soffpotatis till muskelpaket

Så lever de nu

  Sambon har lämnat ”Hagamannen” – nu trakasseras han i fängelset Så lever några av 2000-talets mest uppmärksammade brottslingar   Niklas Lindgren   Sara Svensson   Christine Schürrer   Anders Eklund   Toni Alldén   Göran Lindberg   Helge Fossmo.

Omelett i USA – 65 ton ost

Gallup, New Mexico ”I USA är maten, och då menar­ jag även måltiden, industri All industri i en marknadsekonomi strävar efter att öka volymerna”.
  Följ Peter Kadhammars resa genom krisens USA.

Hela lönen går åt – till bensin

  Sandra Bradwisch tänker ändå inte byta till en mindre bil ”Jag vet inte varför vi inte talar om bränslesnåla bilar”.

Kroppen
tillhörde
en man

  Det makabra fyndet i Bohuslän har visat sig tillhöra en man Hittades under sökandet efter försvunna regissören Daniel Lind Lagerlöf.

Snabbdiagnos – för dyra pengar

  På fyra år har antalet svenskar med adhd minst tredubblats – men landstingens vård klarar inte trycket Aftonbladet granskar nu företagen som kan ge dig en adhd-diagnos på ett par timmar – för 45 000 kr.  

Följ granskningen på vår specialsajt

­ Läs alla våra tidigare avslöjanden – och tipsa om dina egna erfarenheter från den svenska psykvården.

LISTA: Här är filmerna som piraterna älskar att knycka

BILDEXTRA Supersuccén har laddats ner 21 MILJONER gånger Här är hela listan över de mest knyckta filmerna på nätet!  

Familjen: Kampanjen
skadar hans chanser

  Dawit Isaaks barn tar avstånd från den kampanj som bedrivs för att få honom fri ”Vi vill att alla ska veta att vi inte är en del av Free Dawit.”

Journalister fängslas och tvingas i exil

  Schibbye och Persson är långtifrån ensamma om sitt öde Inte på hela 2000-talet har så många journalister suttit fängslade som i dag.

Nära krossas
– på macken

  Föraren var på Statoilmacken för att tanka – då föll en jättebalk Vittnet Julia: Han fick balken rakt i huvudet och kastades mot marken.

Något får rätten att likna teater

  Det handlar inte längre om märkliga terroranklagelser – inte ens om pressfrihet När Martin Schibbye lämnar rättssalen träder fallets verkliga kärna fram.   AFTONBLADETS TEAM PÅ PLATS I ETIOPIEN.
Debatt Åtalet strider mot internationell rätt ”Fel antyda att svenskarna får ”skylla sig själva”.  

Journalister fängslas och tvingas i exil

  Schibbye och Persson är långtifrån ensamma om sitt öde Inte på hela 2000-talet har så många journalister suttit fängslade som i dag.

Facebooks faror: Inga
konspirationsteorier

  Ny rapport: nätfenomenet kan ställa till med ofantligt elände Aftonbladets Oisín Cantwell: ”Jag tror inte på denna orwellska dystopi. Men det finns anledning att lyssna på hans råd.”  

Han visar kondomtricket – låter reportern testa

  Pandu skäms inte för att vara prostituerad: "Lever ett städat liv" Enda mannen bland tusentals sexslavar i Indien – se hans gripande öde.
  Prostitutes of God Se hela dokumentären.  

Den senaste bananflugan kan ätas upp

  Nu kan alla bli en banan Konstverken skapas med sked och tandpetare.  

Här berättar Vickan för Daniel att hon är gravid

  Kommer hovet rasa över den nya sketchen? David Hellenius avslöjar hur kungafamiljen reagerat på parodin: ”Han är väldigt ledsen...”.
  David Hellenius gästar Schulman Se hela programmet.  

Sista avsnittet av Oprah i svensk tv

  Efter 4500 avsnitt packar Oprah Winfrey ihop I dag sänds talkshowdrottningens sista avsnitt i svensk tv.  
  Oprahs sista show - en gråtfest Kändistätt hos Oprah.  
  DrOttningen har abdikerat Allt om tv-fenomenet Oprah!  

TV: Magiska straffen lurar målvakten — tre gånger

  AFTER ICE Sam Lofquist, 21, Minnesota Wild klar för allsvenskan Behövs straffar i Elitserien? Wennerholm: Nej Anrell: Ja
  Se hela After Ice här. Med Ros, Anrell och Wennerholm.  

”Kärringar” kör med dubbdäck

  I alla fall om man ska tro Jönköpings Miljökontors kampanj mot dubbdäck Nu får kommunens kampanj hätsk kritik: ”Ger negativa känslor”  
Vilka däck kör du med i vinter?
Se resultat
  Årets bästa vinterdäck – 29 testas Hitta bästa däcket.  

Här kommer nya
Iphone-dräparen

Prisjakt Pryl Samsung och Google släpper ny supermobil i dag Alla detaljer – se nya telefonen här.   Ansiktsigenkänning   Väger 135 gram   Supersnabb processor.
  ”Nya Iphone – en besvikelse” Får svala recensioner världen över.

Romney segrare efter tuff debatt

  Temperaturen i det republikanska primärvalet börjar höjas Republikanen Mitt Romney lyckades parera alla attacker. ”Kom för att döda Mitt, men dödade sig själv istället”.  

Här är nyckeln till – harmoni

  3 övningar för en skön start Energipasset som piggar upp.  
  Kramas mer! Snabbaste vägen till att må bra. Sänker blodtrycket.  
Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/SCANPIX

”Miljonsponsorn tvättar pengar”

  Misstankar mot IFK Göteborgs sponsor i SVT:s Uppdrag Granskning ”De har en uppsjö av kriminella kunder som de tjänar stora pengar på”.  
  Tobias Hysén: ”Självklart hamnar det i något läge även hos Blåvitt”.  

Funktionshindrade hölls fastkedjade och inlåsta

  Polisen: ”Det är som en fängelsehåla” Offren är undernärda och har mental kapacitet som 10-åring – vårdas nu på sjukhus i Philadelphia.  

Uthängd

  Ulrika Stahre ser en norsk Rembrandt visa allt ”Det finns ingen njutning i Odd Nerdrums måleri. Men en tillräcklig sorgsen förtrollning.”  

Unik chans: Köp Zlatans signerade 30-årspresent

  Boken om Zlatan trycktes bara i 30 exemplar Nu säljs 29 stycken på auktionssajten Tradera – signerade av stjärnan själv!       Behållningen från försäljningen går till välgörenhetsorganisationen Star for Life.  
  Anna har gått ner 46 kilo ”Och ändå kan jag unna mig pizza!”
  Klose: Jag är rasande Rasar mot nazisthyllning från fansen.
  Efter skandalen – Demi Moore tynar bort ”Åt bara ett äpple”.
JUST NU: CHATT med sexologen Linn Heed Ställ din fråga redan nu!  

 

 

  Killarna Ensamma mamman ratar "Då får jag panik".
  Så mycket ska du tjäna Sök i näringslivets hemliga lönelistor.
  Så lätt bränner du mer fett! Här är läkarens bästa tips.  
Aftonbladet Offert

Vad behöver du hjälp med?

I samarbete med:

  ”Agüero hånade våra spelare” Påstått bråk i spelartunneln.  
  Svensk nypremiär för Lancia Gör comeback efter 20 år med Delta  
  Hyenans idiot-attack Ger sig på 1 miljon fåglar – så går det.
  Tvingas sluta – efter krav från TV4 Wikegård: ”Känns vemodigt”.  
  Världens 10 häftigaste kryssningsparadis Kryssningsexperten tipsar om sina bästa stopp.  
  Kombin som bara drar 0,19 l/mil Då släpps nya snål-modellen i Sverige.
  Sköna Sharm el-Sheik Njut av Egyptens ökenvärmen.
  ”Jag har blivit kvinnligare” Avril Lavignes nya stil.  
Bildextra Nya roliga strippar OBS: Grovt språk kan förekomma.
  Stjärnans pinsamma miljonmiss Klippet hon inte vill att du ska se.  
  40 appar – helt gratis Spel, språk, foto och mycket mer.
  Han faller 200 meter – överlever Varning för starka bilder.
  Lyxresor till vrakpris Kolla in de 5-stjärniga resorna med bäst pris.
  Experten: Här är säkraste spelen Få bästa speltipsen här.  
  Tanterna – ett fenomen Den svenska tanten på väg att dö ut.
  Test: Höstens espressomaskiner 8 modeller i stort test. Här är vinnaren!
  Tar stenar till hjälp Men Aniston gnistrar rätt bra själv.  
  Tung miljonsmäll för Rami Shaaban Tvingas betala sjusiffrigt belopp.
  Här sätter han nytt världsrekord Kolla in osannolika målet.  
  Utbildning: Så blir du polis Bästa tipsen från rekryteraren.
  Fynda böcker i London Världens största utbud – stor guide!  
  Bygg muskler och gå ner i vikt Så gör du för att bli spänstig.  
  Ally McBeal – vad gör de nu? Så gick det sen för skådisarna!  
  TEST: Årets bästa vinterdäck Stor skillnad på däcken  
  Boxas med Sveriges guldhopp ”Hon står ju för f-n inte still!”  
  Din mobil kan vara full – av tarmbakterier Så äcklig är din telefon.
  ”Något måste vara fel i systemet” Stjärnans kritik – har fått nog.  
  Test: Stavmixers 12 modeller från 300 – 2000 kronor.
  Avklätt i svensk regi Rihanna gör underklädesreklam.  
  ”Jag ville hämnas på mitt ex” Succékomikern i ny revansch-show.
  Terese, 33, fick ”tantsjukdomen” "Ingen trodde på mig."  
  Vad har du gjort, Lindsay Lohan? Glömde bh:n – nu går ryktet…  
  Så kan du spara tusenlappar Expertens tips: Spara 80 procent.
  Paris i landsflykt fixar stilen! Glamour från förr förtrollar i öst.  
  Mer än safari i Tanzania 145 tips för bästa Afrika-resan.  
  Avslöjar sanningen om fiasko-båten Nya rön om Vasaskeppet.
  1 veckas all inclusive för ett par tusen- lappar Här är listan på de billigaste resorna just nu.
  Malin Åkerman för Wellness: Man vågar lite mer därborta.  
  Vergara är kurvornas drottning! Smeknamnet välförtjänt.  
  Blod, svett och sperma i Mefisto ”Äcklet är omskakande”.  
  Bluffvåg mot nya Iphone Så lurar svenskarna till sig Apple-mobilen – If misstänker försäkringsbluffar.
  Farligt att vara duktig? Krav på att duga kan göra dig sjuk.  
  Viggo Mortensen till Stockholm Gästar årets filmfestival.  
Rekommenderat på Facebook
  Testa dig själv: Se vem du passar ihop med Gör testet kostnadsfritt – och anonymt här.
Upp

Tjänstgörande redaktör: Mathias Gerdfeldter

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Jan Helin

Vd: Anna Settman

Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin

Redaktionschefer: Lena Widman, Markus Gustafsson

Sajtchef: Sigge Ennart

Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm

Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556199-112301

Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se

Sveriges mest engagerande tidning - 2,5 miljoner läsare varje dag!

Tipsa Aftonbladet 71000
MMS/SMS
71000
E-post
Telefon
08-411 11 11
Onsdag 11-10-19
Sök på Aftonbladet